Stagelabel: officiŽle bericht van VOKA 

Het Q-Stagelabel wordt uitgereikt aan bedrijven die een kwaliteitsvolle stageperiode aanbieden aan studenten uit het secundair of hoger onderwijs. 11 bedrijven mochten gisterenavond in Kinepolis Hasselt het label in ontvangst nemen.
 
Om het Q-Stagelabel te behalen screenen de bedrijven eerst hun stagebeleid aan de hand van een checklist. Voka – KvK Limburg en het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg begeleiden de bedrijven bij het opstellen van een vragenlijst voor een tevredenheidsmeting. Tijdens het school- of academiejaar wordt het verbeterplan aan de realiteit getoetst en wisselen de bedrijven en stagementoren ervaringen uit. Aan het einde van het werkjaar wordt aan de hand van de vragenlijst nagegaan hoe tevreden de stagiairs en stagementoren zijn. Hieruit ontstaan nieuwe werkpunten en suggesties die helpen om het plan bij te sturen voor het volgende jaar.
 
De deelnemende stagebedrijven reageren positief. Het traject zet hen aan in actie te schieten. Ook vinden ze de ervaringsuitwisseling verrijkend. Hetzelfde geldt voor de stagementoren die het absoluut de moeite waard vinden om mentoren van andere bedrijven te ontmoeten.
 
Volgende bedrijven werden beloond met een Q-Stagelabel: anaXis, BDO, Europower Generators, Groep H. Essers, IGO-Post, INEOS ChlorVinyls, P&V Elektrotechniek, SKF, Tessenderlo Group, Testronic en Vdet.