Wijziging wettelijke en praktische regeling rond studentenarbeid 2012 

Vanaf 1 januari 2012 wijzigt de wettelijke en praktische regeling rond studentenarbeid. Elke student kan voortaan jaarlijks 50 dagen studentenarbeid verrichten tegen verminderde sociale bijdragen.

Het is belangrijk dat zowel werkgever als student op de hoogte zijn van het aantal resterende dagen van het contingent – het aantal werkdagen per jaar waarvoor hij of zij verminderde bijdragen geniet. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) voorziet daarom zowel voor de student als voor de werkgever de mogelijkheid om zijn of haar resterende dagen te raadplegen.
We nodigen iedereen dan ook uit de informatie op www.studentatwork.be grondig door te nemen, om de nieuwe regels te kunnen toepassen.
Ook voor de werkende studenten is het essentieel op de hoogte te zijn van de nieuwe mogelijkheden. Hiervoor voorziet de RSZ een uitgebreide communicatiecampagne via verschillende media.

Heeft u vragen over de nieuwe regeling rond studentenarbeid, dan kan u uiteraard terecht bij ons terecht op het nummer 011 45 66 90 of via mail op vdet@vdet.be

of surf naar https://www.mysocialsecurity.be/student/nl/over-student-at-work/over.html

Je kan ook steeds meevolgen op facebook : https://www.facebook.com/studentatwork